zenna blog 5 tips
Oplossingen tegen haaruitval, Tips

5 tips om kaal worden te vertragen

Kaal worden: een grote onzekerheid onder mannen en zelfs een taboe onder vrouwen. Het volledig tegengaan van kaal worden is natuurlijk onmogelijk. Kaal worden, niet door ziekte of medicatie, heeft alles te maken met je genen. Laten we eerst alle fabels over kaal worden uit de wereld helpen:

Vaak hoofddeksels dragen, maken je sneller kaal.

Nope! Kaal worden heeft niks te maken met de buitenkant van je haar, alleen de binnenkant. Dus haal je pet, muts of hoed maar weer uit de kast.

 

Het kleuren van je haar zorgt voor kaalheid.

Het beschadigd je haar, waardoor je haar kwetsbaarder is, maar het zal er nooit voor zorgen dat je er volledig kaal van wordt.

 

Kaalheid erf je van je moeders kant.

Nee, kaal worden is erfelijk bepaald, dus eigenlijk heb je dubbel kans op kaal worden als kaalheid aan je vaders en moeders kant van de familie zit…

zenna blog 5 tipsVerminder stress

De problemen met kaal worden beginnen van binnenuit. Heb je je zaken niet op orde in dat koppie van je, dan kan dit zich uiten in dunner wordend haar of zelfs kaalheid. We hebben het over hetgeen waar iedereen wel mee te maken heeft (gehad): STRESS. Inhammen en kale kruinen beginnen voornamelijk bij stress (als het niet aan de leeftijd ligt, natuurlijk!). Goede controle over stress kan het proces van kaal worden vertragen. Manieren om stress te verminderen zijn meditatie of sporten. Een goede cardiosessie kan namelijk je cortisolgehalte flink verlagen.

Vul je vitamine D aan

Hiermee bedoelen we niet een vitamine D-sessie in de zon, want dat heeft alleen maar nog meer slechte gevolgen voor je kalende bol! Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat je haar dunner wordt en sneller uitvalt. Dus vul je vitamine D aan door middel van supplementen of een vitamine D-rijk dieet gevuld met zalm, tonijn, sinaasappelsap en melk.

Zenna blog 5 tips tegen kaal worden

Stop met roken

We gaan je natuurlijk niet de les lezen, maar ben je een roker en heb je last van dunner wordend haar of kaalheid dan kan roken misschien wel een van de oorzaken zijn. Door roken raken de bloedvaten vernauwd, terwijl de bloedcirculatie op de hoofdhuid al niet soepeltjes verloopt. En je hebt het niet van ons gehoord, maar alcohol verbetert juist de doorbloeding door de aderen… Geniet met mate!

Zenna Hair Buidling Fibers

De haarvezels zullen niet concreet het proces van kaal worden vertragen, maar het werkt onwijs goed bij het maskeren van de kalende plekken op je hoofd. Het is voornamelijk een snelle en vooral makkelijke oplossing. Bekijk hier de resultaten van de Zenna Hair Building Fibers.

Lasertherapie

Ben je ten einde raad, krijg je paniek van het woorden tondeuse of millimeteren dan is lasertherapie een optie om te overwegen. Het is een vrij prijzige optie die meer zekerheid geeft dan het gebruik van shampoos en vitamines en minder ingrijpend is dan haartransplantatie. De laser stimuleert de bloedcirculatie, reguleert de talgproductie en activeert haarzakjes wat zorgt voor meer haargroei. Op den duur zeker een optie wat te overwegen is.