Oorzaken van haaruitval

Haaruitval bij vrouwen: wat zijn de oorzaken?

Haarverlies, haaruitval, kaal worden, inhammen, een kale kruin… Dit zijn allemaal termen die je in eerste instantie zou koppelen aan een man van middelbare leeftijd, toch? Maar haaruitval is ook zeker een issue bij vrouwen, alleen door de lange lokken valt het vaak minder op. Deze veelvoorkomende problemen beperken zich niet alleen tot vrouwen op oudere leeftijd.

 

Zenna haarverdikker model zwart wit foto haaruitval

Haaruitval hoeft niet direct het slechtste te betekenen. Vaak zijn het gevolgen van de alledaagse dingen die ervoor zorgen dat jouw haar in wat minder gezonde conditie is. Maar pak je dit niet aan, dan kan het ervoor zorgen dat je symptomen verergeren. Geen enkele vrouw wil kale plekken op haar hoofd, mocht je hier toch last van hebben, lees dan verder wat de eventuele oorzaken van haaruitval kunnen zijn. We ontlasten je trouwens graag van jouw zorgen, want tegenwoordig zijn er genoeg oplossingen om haaruitval tegen te gaan of te maskeren.

Haaruitval door stress

Iedereen heeft veel te doen, drukke baan, veel sociale gelegenheden en dat kan leiden tot stress. Je gaat slechter voor jezelf zorgen, je pakt slechte eetgewoontes op… Al deze gewoontes die stiekem in je leven sluipen, kunnen er ook voor zorgen dat je haar minder gezond wordt en daardoor uitvalt. Haaruitval door stress is een veelvoorkomende oorzaak en gelukkig eentje die te verhelpen is. Ben je van de stress af, dan groeit je haar weer terug. Maar dat is natuurlijk simpeler gezegd dan gedaan. Even een kleine achtergrond om je feiten op orde te hebben: haaruitval door stress heeft te maken met de aanmaak van cortisol. Cortisol is datgene wat zorgt voor de aanmaak van adrenaline. Ophoping hiervan in de talgklieren zorgt voor een overproductie aan melkzuur. Teveel melkzuur is slecht voor de haarvaatjes en dat zorgt ervoor dat je haar uitvalt.

Haaruitval door gewichtsverlies

Een oorzaak van haaruitval waar je misschien niet direct aan zou denken is door gewichtsverlies. Als je in een korte tijd veel gewicht bent verloren, komt dit in veel gevallen door een tekort aan specifieke voedingsstoffen die bijdragen aan de gezondheid van je haar. Dit gebeurt voornamelijk bij crashdiëten. Als je op een gezonde en rustige manier gewicht verliest, zul je niet zo gauw last krijgen van haarverlies.

zenna hair building fiber i am bold haaruitval

Extreem haarverlies: wellicht alopecia

Iedereen krijgt op latere leeftijd last van dunner wordend haar of haarverlies. Maar heb je op jongere leeftijd last van extreem haarverlies, waarbij het gaat om het verlies van meer dan 100 haren per dag, zou er sprake kunnen zijn van alopecia. Een erfelijke vorm van kaalheid waarbij nieuwe haren steeds sneller uitvallen en uiteindelijk helemaal niet meer teruggroeien. Er zijn verschillende vormen van alopecia en daardoor ook op verschillende manieren om dit te behandelen. Haarstamceltransplantatie is daar eentje van. Heb je last van extreem haarverlies? Raadpleeg dan je huisarts!

Zenna Hair Building Fibers

Heb je wel eens gehoord van haarvezels om dun haar of kale plekjes op je hoofd te maskeren? Hair Building Fibers van Zenna is een snelle, goedkope en vooral makkelijke oplossing om je dunner wordend haar voller en gezonder te laten ogen. Het gebruik is heel simpel! Kies je haarkleur. Zit er geen match bij? Meng dan verschillende kleuren om aan je natuurlijke haarkleur te matchen. Strooi de vezels op de probleemplekken zodat ze zich hechten aan je natuurlijke haar door middel van statische elektriciteit. Tik de vezels in je haar en je bent klaar om de deur uit te gaan! Binnen enkele seconden geniet jij van een vollere bos haar wat ook nog eens wind- en regenproof is.